Tervetuloa tutustumaan alaosastomme toimintaan tottiksien kautta! Koulutusta järjestetään kaikenikäisille saksanpaimenkoirille, pääasiallisesti pienryhmissä, joiden ajankohdista sovitaan vetäjien kanssa ja niistä ilmoitetaan yhdistyksen Facebook-sivuilla.

Tottelevaisuus

Tottelevaisuusharjoituksia pidetään alaosaston kentällä Virpiniemessä erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Kenttä on alaosastolaisten käytettävissä myös muina aikoina. Yhteisharjoituksista ilmoitetaan alaosaston facebookissa ja kalenterissa. 

Suojelu

Suojeluharjoitusryhmiin osallistumisesta sovitaan erikseen suojeluvastaavan kanssa. Pääsääntöisesti uudet harrastajat ohjataan ensin tottelevaisuusryhmiin. Suojelukoulutukseen osallistuvalla koiranohjaajalla tulee olla suojelulisenssi. Lisenssi tulee olla myös suojelukokeisiin osallistuttaessa. Lisenssiä anotaan SPL:n lomakkeella ja se toimitetaan suojeluvastaavalle, joka toimittaa sen eteenpäin johtokunnan hyväksyttäväksi.

Saksanpaimenkoiraliitto ry:n eettiset ohjeet

Saksanpaimenkoiraliitto ry:n jäsenten ja alaosastojen tulee huomioida nämä eettiset ohjeet. Ohjeet koskevat kaikkea SPL:n alaista toimintaa eri osa-alueille. Eläinsuojelulain ja asetusten vaatimuksia noudatetaan kaikissa koulutukseen ja siihen liittyvissä tilanteissa.

https://docs.google.com/viewer?url=https://www.spl.fi/liitto-alaosastot/asiakirjat/liitto-uusi/spl-eettiset-ohjeet/download?p=1